Ga verder naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Het Heldenbos is een initiatief van enkele burgers die een blijvend monument willen oprichten voor alle helden die ons land door de coronacrisis leiden.

Waar kan ik het Heldenbos bezoeken?

Het Heldenbos is een monument dat voor iedereen toegankelijk is. Daarom zal er in elke Vlaamse provincie een Heldenbos komen dat voor iedereen vrij toegankelijk is.

Momenteel stemmen we met de Vlaamse overheid af welke gronden er per provincie ter beschikking zijn. We werken er hard aan om zo snel mogelijk de locaties in alle Vlaamse provincies bekend te maken.

Wie zijn de coronahelden?

Een coronaheld is iemand die jou of iemand die je kent door deze moeilijke tijden helpt. Je bepaalt volledig zelf wie jij wil bedanken en eren! De lijst is eindeloos: ziekenhuis- en zorgpersoneel, winkelbedienden, postbodes en pakjesbezorgers, chauffeurs en machinisten, bouwvakkers, slagers en bakkers, journalisten, ... of simpelweg iemand die mondmaskers naait, boodschappen doet voor een buur ... en ga zo maar door.

Wie zijn de initiatiefnemers?

Het Heldenbos werd opgestart en ontwikkeld door een groep burgers. Samen willen ze een monument oprichten voor alle helden die ons land door de coronacrisis leiden. Dit werd het Heldenbos.

Kan ik op andere manieren steunen?

Wil je nog meer doen om alle coronahelden een hart onder de riem te steken? Op de website bedanktmerci.be vind je nog heel wat andere burgerinitiatieven, netjes samengebundeld.

Wat gebeurt er met mijn bijdrage?

Alle initiatiefnemers en partners van het Heldenbos werken stuk voor stuk vrijwillig. BOS+ engageert zich om de opbrengst van deze actie te besteden aan de realisatie van een nieuw bos: het Heldenbos.